onsdag 23 juni 2010

Ansträng dig aldrig för att hjälpa människor i nöd i trafiken!

MC-poliser ska inte sitta för länge på motorcykeln, det skaver i skrevet och till slut tappar de fullständigt omdöme och hänsyn. PMS kallas det (PungMos-Symptom).

http://www.gp.se/nyheter/sverige/1.396997-hjalpte-ambulans-da-rok-korkortet

8 kommentarer:

Anonym sa...

Så vad kommer jag och andra bilister nu att göra, jo vi kommer inte att släppa fram idioterna med blåljus hur mycket dom än tutar.
Jag har verkligen tappat allt förtroende för dom där djävlarna nu !

Anonym sa...

Ta körkortet från mc-polisen, han om någon är ju en trafikfara.
Hur jävla dum kan man bli! Var det mc-polisens svärmor som låg i ambulansen, då förstår jag att polisen såg rött om hon nu överlevde.
En fråga till är det polisens sändare, RAKEL som påverkat omdömet och ett friskt tänkande?

Anonym sa...

Nästa gång jag ser en piket med blåljus och ligger i vägen för dem så skall jag således fortsätta vara i vägen för dem. OPm de blir sura skall jag förklara för dem att deras kollega i Årjäng ville ha det så. Har de problem med det får de ta det med sin kollega!

Anonym sa...

Vad är det för land vi lever i??

Jag håller fullständigt med-allt sunt förnuft är som bortblåst. Tro inte att någon uppskattar att du tänker själv och handlar förnuftigt.

Anonym sa...

Har den MC-polisen fortfarande kvar sitt jobb?

Anonym sa...

Och hur tänker ni som kallar Ambulanspersonal och Poliser för idioter, och tänker vägra släppa fram dem?????????? Nästa gång kan det vara era barn/fru/ andra anhöriga, eller ni själva för den delen, som behöver snabb hjälp för att komma till sjukhus eller vid brott. Jag försvarar inte rena klanterier från blåljusfolkets sida, som den här MC-polisen det handlar om, men i 99 fall av 100 så är det ALLVAR när blåljusen går på, speciellt på en ambulans. Så ta en funderare över konsekvenserna, innan ni snackar skit! /Lasse

Björn sa...

I en nödsituation får man bryta mot lagen för att hjälpa nödställda. Du får t.o.m. slå sönder ett fönster på en bil där någon har lämnat en hund att dö i värmen en solig dag. Att gasa på lite eller köra över någon heldragen linje eller upp på en trottoar för att släppa förbi ett utryckningsfordon borde inte vara annorlunda.

Antagligen har MC-polisen gjort sig skyldig till tjänstefel, t.ex. genom att negativt påverka allmänhetens benägenhet att underlätta utryckningsfordonens framkomst. Troligen kommer han inte att bli straffad för detta brott, men det betyder inte att det inte var ett brott.

Anonym sa...

Jag förstår din syn på saken Lasse, att man ska underlätta räddande av liv även om man riskerar att drabbas själv. Men om man nu inte blockerar ambulansen, utan nöjer sig med att slaviskt följa hastighetsbegränsningen när det är en polisbil som ligger bakom, då kanske det på sikt ger lagens långa arm en tankeställare. Utan protester blir det nog ingen förändring.