fredag 11 juni 2010

Räckvidden bättre och bättre..

Efter ett antal uppladdningar har nu mopeden iallafall över 3 mil räckvidd, vilket gott och väl räcker till jobbet. Första dagen jag tog den till jobbet laddade jag den inte och kom således inte hela vägen hem, jag kom till kvarndammen bilauktion. Därefter fick jag tigga till mig 30 minuter laddning i en närliggande bilverkstad. På den laddningen körde jag till Bohus fästning och därefter fick jag verkligen snålköra i ca 5km/h för att kunna ta mig de sista 3 km hem.

Ladda på jobbet är det som gäller.

Dag 2 körde jag till jobbet, inga bekymmer, skulle ner i cykelkällaren för att ladda mopeden, men ve, jag kom inte över kanten till rampen ner. För låg markfrigång. 120 kg lyfter man inte bara så där, så det blev till att köra in mopeden i huvudentrén på jobbet, ta hissen upp till 6 våningen (nej, jag skojar inte), mopeden fick precis plats! och ställa den utanför jobbentrén och ladda den där.

Det där gör man bara en gång. Det kändes lite lagom pinsamt att sitta på en moped, med hjälm, i en hiss och hoppas att den inte stannar på våning 4, arbetsförmedlingen, vilket alldeles för ofta händer, för att säga, nej.. hissen är full. Du får vänta, jag ska ner med min moped!

Inga kommentarer: